Οι συχνότερες  ερωτήσεις πελατών μας

 1. Ποια είναι η Φθηνότερη Λύση;

Η Φθηνότερη Λύση δεν είναι πάντα αυτή που κοστίζει φθηνότερα από μία άλλη μόνο, αλλά και τι καλύψεις προσφέρει.

Έτσι για παράδειγμα εάν μια ασφάλεια αυτοκινήτου προσφέρει με 150 € εξάμηνο ασφάλιστρο μόνο αστική ευθύνη για Σωματικές Βλάβες 500.000 € και Υλικές Ζημίες 100,000€ -- Το υποχρεωτικό ασφάλιστρο βάσει νόμου --, τότε δεν μπορεί να αποτελεί Φθηνή Λύση.

Μία ασφάλεια αυτοκινήτου όμως η οποία προσφέρει όχι μόνο τις προαναφερόμενες καλύψεις αλλά και επιπλέον κάλυψη ανασφάλιστου οχήματος, προστασία Bonus Malus και φροντίδα ατυχήματος με 155€ εξάμηνο ασφάλιστρο, αποτελεί Φθηνότερη Λύση διότι ο ασφαλιζόμενος εδώ έχει περισσότερες καλύψεις.

Τώρα, εάν υπάρχει άλλη ασφαλιστική εταιρεία η οποία μπορεί και προσφέρει τις ίδιες καλύψεις με την παραπάνω εταιρεία αλλά σε πιο ανταγωνιστική τιμή, μικρότερη από 155€ το εξάμηνο, τότε αυτή αποτελεί τη Φθηνότερη Λύση.

Εμείς οι άνθρωποι της   PIAco - Φθηνότερες Λύσεις  πρώτα έχουμε σαν στόχο να συμβουλέψουμε τους πελάτες μας, έτσι ώστε να είναι ασφαλισμένοι σωστά και συγχρόνως να ελαφρύνουμε αυτό το πάγιο κόστος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε πραγματικά τις Φθηνότερες Λύσεις  για τους πελάτες μας, ανάμεσα όμως στις πιο Φερέγγυες Εταιρίες της αγοράς.

 

 1. Ποια είναι Αξιόπιστη Ασφαλιστική Εταιρεία;

Αξιόπιστη Ασφαλιστική Εταιρεία είναι αυτή η Εταιρεία που τα αποθεματικά της καλύπτουν μακροπρόθεσμα τις ζημίες της, πληρεί δηλαδή τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τον νόμο, πληρώνει αμέσως για τις τυχόν ζημίες των πελατών της και κρατάει σωστά τα λογιστικά της βιβλία.

Πολλές είναι οι εταιρείες τελευταία, οι οποίες έκλεισαν ή είναι υπό επιτήρηση από το κράτος λόγω του ότι έχουν προβληματικά αποθεματικά ή προβληματικά λογιστικά βιβλία.
Ο Ασφαλιστικός σας Σύμβουλος μπορεί και έχει χρέος να σας ενημερώσει για την κάθε εταιρεία και για την φερεγγυότητά της.

Αναμφίβολα, υπάρχει μία τάση να συρρικνωθούν οι πολλές ήδη για την Ελλάδα Ασφαλιστικές Εταιρίες και να μείνουνε λίγοι δυνατοί κολοσσοί. Η επιλογή της δικής σας εταιρίας, χρειάζεται πολύ προσοχή και γνώση της αγοράς, προς αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων. Εμείς, οι άνθρωποι της PIAco - Φθηνότερες Λύσεις  ξέρουμε και μπορούμε να σας υποδείξουμε αυτές. 

 

 1. Αγόρασα το αυτοκίνητό μου με δάνειο από αντιπροσωπεία και μου έκαναν "υποχρεωτικά" την ασφάλιση εκεί. Γιατί τώρα πληρώνω αρκετά χρήματα για ασφάλιση - μπορώ να κάνω κάτι;

Σύμφωνα με το Νόμο 703 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τον οποίο μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε στην σελίδα μας, που βρίσκεται κάτω από το μενού Πληροφορίες με τίτλο Νομοθεσία) είναι τουλάχιστον παράνομο να παραχωρούν ασφάλιση υποχρεωτικά οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων σε οποιονδήποτε αγοράσει αυτοκίνητο καινούριο ή μεταχειρισμένο.
Ο αντιπρόσωπος μπορεί να ενημερώσει τον αγοραστή ότι μπορεί να τον ασφαλίσει από την αντιπροσωπεία αλλά ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να ασφαλιστεί όπου εκείνος θέλει δίχως η αντιπροσωπεία να τον υποχρεώσει να ασφαλιστεί στην δική της ασφαλιστική εταιρεία. Όλοι έχουμε το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ως σύγχρονοι καταναλωτές . Η συγκεκριμένη Νομοθεσία περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, αναφέρει ότι μία επιχείρηση που πουλάει ένα συγκεκριμένο προϊόν (πχ αυτοκίνητα) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να σε υποχρεώσει, ούτε να σε εξαναγκάσει να αγοράσεις ένα άλλο προϊόν, μιας άλλης επιχείρησης μέσω της δικής της - χωρίς να έχεις καν την ελευθερία επιλογής, Αυτού του είδους οι συμπράξεις είναι παράνομες και διώκονται ποινικά.

Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που οι αγοραστές ενός αυτοκινήτου ασφαλίστηκαν με το έτσι θέλω στην ασφαλιστική εταιρεία που τους υποχρέωσε η αντιπροσωπεία, για να εξασφαλίσει μεγαλύτερη προμήθεια από μέρους της και για να αναγκάσει πολλές φορές τον αγοραστή να πληρώνει πολλά χρήματα για ασφαλιστικές καλύψεις, που θα μπορούσε να βρει πληρώνοντας φθηνότερο ασφάλιστρο σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Γιατί εμείς στην  PIAco - Φθηνότερες Λύσεις  θα σας πούμε αυτά που πραγματικά είναι και όχι αυτά που "πρέπει".

 

 1. Ποιες είναι οι εταιρείες που εντάσσονται στο Φιλικό Διακανονισμό;

Οι Ασφαλιστικές Εταιρείες που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στην συμφωνία Άμεσου Διακανονισμού Υλικών Ζημιών. (Σ.Α.Π.) είναι (με αλφαβητική σειρά):

 1. ALLIANZ  Α.Ε.Γ.Α.
 2. ALPHA A.A.E.
 3. C G U INTERNATIONAL INSURANCE PLC
 4. COMMERCIAL VALUE A.A.E.
 5. EUROSTAR E.A.E.A.Z.
 6. GENERAL TRUST
 7. GENERALI HELLAS A.E.A.Z.
 8. INTERLIFE SA Α.Α.Ε.Γ.Α.
 9. INTERNATIONAL HELLAS A.A.E.
 10. LE MONDE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.
 11. METROLIFE Α.Ε.Γ.Α.
 12. ING Ε.Α.Ε.Γ.Α.
 13. UNIVERSAL ALLGEMEINE VERS/RUNG
 14. VICTORIA A.A.E.Z
 15. ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Γ.Α.
 16. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.
 17. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.
 18. ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ
 19. Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.
 20. ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Α.Ε.Γ.Α.
 21. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΝΣΙΣ Α.Α.Ε.
 22. ΔΥΝΑΜΙΣ Α.Ε.Γ.Α.
 23. ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Α.Ε.
 24. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ  Α.Α.Ε.Γ.Α.-ΜΙΝΕΤΤΑ
 25. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Γ.Α.
 26. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.
 27. ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε.Γ.Α.
 28. ΕΘΝΙΚΗ Α.Α.Ε.Γ.Α.
 29. ΙΜΠΕΡΙΑΛ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Γ.Α.
 30. ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ Ε.Ε.Α.Ζ. Α.Ε.
 31. ΟΡΙΖΩΝ Α.Ε.Γ.Α.
 32. ΠΟΣΕΙΔΩΝ Α.Ε.Α.Ε.
 33. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α.
 34. ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ Α.Α.Α.Ε.
 35. ΦΟΙΝΙΞ - ΓΕΝΙΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στην  PIAco - Φθηνότερες Λύσεις  παρέχουμε πάντοτε στους πελάτες μας την τελευταία ενημερωμένη Κατάσταση των Εταιριών. 

 

 1. Τι να κάνω σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος;

Εάν και εφ' όσον έχει γίνει τροχαίο ατύχημα και έχουμε ανθρώπους που έχουν υποστεί σωματικές βλάβες, το πρώτο και πιο κύριο μέλημά μας είναι να ειδοποιήσουμε αστυνομία & ασθενοφόρο για να περιθάλψει τους τραυματίες και να τους παρέχει την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Αφού δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα κάποιου από τους εμπλεκομένους στο ατύχημα, εξετάζουμε τις υλικές ζημιές.  Στη συνέχεια έχουμε δύο εναλλακτικές λύσεις να πράξουμε.
Είτε παίρνουμε την τροχαία και μετά την φροντίδα ατυχήματος της ασφαλιστικής εταιρίας στην οποία ανήκουμε, αναφέρουμε το συμβάν, και αναμένουμε τον άνθρωπο της Φροντίδας Ατυχήματος της εταιρίας μας να προσέλθει στο χώρο του ατυχήματος.
Είτε καλούμε την ασφαλιστική μας εταιρεία αναφέρουμε το συμβάν και περιμένουμε οδηγίες από τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο όχι μόνο για την συμπλήρωση του εντύπου του Φιλικού Διακανονισμού αλλά και για την υπόλοιπη έκβαση του τροχαίου ατυχήματος.

Όποια και να είναι η επιλογή σας πρέπει οπωσδήποτε ο ασφαλιστικός σας σύμβουλος να ενημερωθεί για να σας βοηθήσει για το δικό σας καλό.

Εμείς στην  PIAco - Φθηνότερες Λύσεις  με το 24ώρο Τηλεφωνικό Κέντρο, μπορούμε να σας δώσουμε κάποιες υπηρεσίες πρώτης βοήθειας για την έκβαση του ατυχήματος.

 

 1. Γιατί τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου αυξάνονται συνεχώς

Οι λόγοι που τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου αυξάνονται συνεχώς είναι οι εξής

Η κακή ποιότητα του Οδικού Δικτύου καθώς και η κακή Οδηγική Αγωγή.

Οι συνεχείς αυξήσεις στα ανταλλακτικά και στο κόστος επισκευής του αυτοκινήτου.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει τις πρώτες θέσεις σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη και παρόλες τις αυξήσεις σε κάθε είδος έχει τα χαμηλότερα ασφάλιστρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντίθετα, η Πορτογαλία που είναι η επόμενη που ακολουθεί, έχει 70% υψηλότερα ασφάλιστρα από εμάς.

Το μεγάλο κόστος των Σωματικών Βλαβών (500.000 €) και Υλικών Ζημιών (100.000 €) με προοπτική να γίνει ακόμη μεγαλύτερο (1.000.000 €) και (300.000 €) αντίστοιχα

Το γεγονός ότι κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν πολύ χαμηλά ασφάλιστρα τα οποία δεν επαρκούν για την αποπληρωμή αποζημιώσεων.

Το ότι οι Εταιρείες κλείνουν η μία μετά την άλλη επιβαρύνοντας άλλες εταιρείες του χώρου καθώς και το Επικουρικό Ταμείο.

Η αύξηση του αντασφαλιστικού κόστους του ρίσκου δηλαδή των αντασφαλιστικών εταιριών να ασφαλίστουν τις δικές μας ζημιογόνες Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Τέλος, το γεγονός ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και αλλάζουν συνεχώς. Στην Θεσσαλονίκη για παράδειγμα είμαστε κοντά στο 1.000.000 άνθρωποι και κυκλοφορούν ανάμεσά μας πάνω από 1.000.000 οχήματα παντός τύπου γεγονός που προμηνύει ότι η επικινδυνότητα στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στην PIAco - Φθηνότερες Λύσεις  έχοντας την επίγνωση των παραπάνω αιτιών εξακολουθούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας Λύσεις χαμηλού κόστους, αντιπροσωπεύοντας Επίλεκτες Εταιρείες της Εγχώριας και Παγκόσμιας Ασφαλιστικής Αγοράς.

 

Κάντε Click στην παραπάνω εικόνα για να μας στείλετε την αίτηση σας

   
         
 
   
         

PIAco | CHEAPER SOLUTIONS . COM . GR | ΦΘΗΝΟΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Α.Ε.


> Λεπτομέρειες

   
         

Aσφάλιση της έκθεσης της Αγιορειτικής Εστίας "Κειμήλια Πρωτάτου - Άγιον όρος" από την PIAco Φθηνότερες Λύσεις.

   
         

Private Celebration Party 07.07.07, παρουσία 777 και πλέον V.I.P. καλεσμένων μας παγκοσμίως...

   
         

Οδηγίες αντισεισμικής προστασίας
Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη σεισμικότητα. Όλες οι περιοχές της κινδυνεύουν να πάθουν βλάβες μικρές ή μεγάλες από σεισμό. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε πώς να προστατευτούμε και να έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα...

   
         

 INTERNET EXPLORER  FLASH PLUGIN

 
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟΝ INTERNET EXPLORER ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ FLASH PLUGIN